Om Herning Kirkes Drengekor

drengemur

Herning Kirkes Drengekor har eksisteret siden 1949 og består i dag af 50 drenge og mænd, som næsten alle har sunget i koret, siden de som 9-10 årige blev optaget i korets forskole. Korets dirigent er i øjeblikket Severin Korsgaard.

De unge korsangere får en grundig musikuddannelse på Den Jyske Sangskole, en Team Danmark-inspireret uddannelsesinstitution for unge sangtalenter. Den Jyske Sangskole blev stiftet i 1999 af dirigent Mads Bille, ud fra overbevisningen om, at talent findes overalt og kan udfoldes hvis blot de rette forudsætninger er til stede.

For mange af de unge sangere er årene i drengekoret begyndelsen på et professionelt musikerliv som sanger, instrumentalist eller underviser. Drengesolister fra Herning Kirkes Drengekor medvirker ofte i opsætninger sammen med Den Jyske Opera og Århus Symfoniorkester, og koret er en stabil leverandør af unge sangtalenter til konservatorier og andre sangeruddannelser i ind- og udland.

Herning Kirkes Drengekors hovedopgave er at synge til gudstjenesterne i Herning Kirke. Desuden har koret en stor international koncertvirksomhed. Drengekoret har i de senere år turneret i Europa, USA og Australien med koncerter i bl.a. St. Paul’s Cathedral i London, Notre Dame i Paris, Washington National Cathedral, Berliner Dom, Grace Cathedral i San Fransisco, Carnegie Hall i New York, Nidarosdomen i Trondhjem og Operahuset i Sydney.

Herning Kirkes Drengekor har optrådt i mange forskellige sammenhænge spændende fra Søren Ryges haveprogram, FC-Midtjylland og Melodi grand prix til samarbejde med rockbands og symfoniorkestre. Koret har i de senere år samarbejdet med både Aalborg-, Aarhus- og Odense Symfoniorkester samt Danmarks Underholdningsorkester og de uropfører jævnligt musik, som er skrevet til koret.

Læs mere om koret og om aktuelle koncerter på herningkirkesdrengekor.dk